Nej inte idag, men lite senare i veckan hoppas jag.

Egentligen gillar jag att laga mat och vara kreativ i köket. Problemet är att jag dels, precis som alla andra, har en begränsad tid och eftersom jag prioriterar vägen mot målen och mina vänner finns inte riktigt så mycket tid till grytor och degar som jag skulle vilja. Men tiden är inte mitt enda hinder, utan köket spelar också en stor roll. Alla som varit hemma hos mig kan nog intyga att den arkitekt/designer (förlåt Jeny men jag vet faktiskt inte vem det är som bestämmer planlösning och dylikt) som planerat mitt kök inte tillbringat mycket tid i ett sådant. Egentligen är det inte så litet, jag får gott och väl plats med ett ganska stort köksbord, men planeringen! För det första är bänkytan minimal men framför allt finns ingen förvaring vilket leder till att jag får ställa undan alla mina mat- och bakhjälpmedel. Det finns två (!!!) skåp i hela köket! Två. Varav i det ena måste jag ha torrvaror och i det andra trängs alla plastgrejer som matlådor, durkslag, bunkar och övrigt. Två skåp! Allt mitt porslin trängs på (fula) hyllor på väggarna. Det där med skåpen kanske i och för sig inte hindrar mig i mitt matlagande och bakande egentligen, mend et är ett fruktansvärt oinspirerande kök så jag undviker att spendera tid där. Plus att frysen är så liten att den är proppfull så fort jag laddat den med ett gäng matlådor och några påsar bröd.

Den här boken får man gärna ge mig i present. I love Leila!

(
Det där med de fula hyllorna (som satt där när jag flyttade in) skulle jag ju likt de hemska tapeterna med ännu hemskare bård (!) kunna göra något åt, men jag orkar liksom inte engagera mig vare sig tids-, energi- eller pengamässigt i en lägnhet jag inte planerar att bo så värst länge i. Nu har jag visserligen bott här i tre kvaratal, men jag planerar att förr eller senare flytta (jag kan ju inte bo i en trång etta hela livet heller).)

Men nu är jag så himla sugen på att dels baka massa spännande bröd och dels på att laga massa god mat att fylla upp minifrysen med. Så senare i veckan tänker jag ta en dag och bara ignorera att jag egentligen borde leta jobb och sånt och spendera tiden i fula köket. Jag tänker baka minst en sorts bröd, laga minst en ny spännande maträtt och minst ett mumsigt bakverk. I värsta fall får jag väl låna någon snäll väns frys :)

Idag ska jag dock springa ett knappt 15km långt fartlekspass, slänga ihop en quinoasallad och sedan jobba 13-21, Vad gör ni?