I hemmagymmet. Bortse från min bistra uppsyn.

Igår tränade jag lite styrka här hemma. Det är väldigt praktiskt att ha lite redskap och jag planerar att utöka mitt hemmagym lite mer så att jag lätt kan träna när bäbisen har kommit och jag själv återhämtat mig. I nuläget finns där en kettlebell på 12kg, en balansboll, en balansplatta, ett gummiband med hantag och två yogamattor (En för inomhusbruk och en för utomhusbruk har det blivit eftersom jag fick den ena vid ett utomhusyogaevent i somras och den därför blivit lite smutsig.) Sedan har jag såklart mig själv och min egen kroppsvikt också, inte att föringa. Med det kommer man ganska långt och med en ytterligare lite tyngre kettlebell på det och kanske något anant smart kommer man hur långt som helst. Om jag ska vara ärlig så använder jag inte gummibandet sådär jättemycket då jag tycker det är svårt att hitta ett bra motstånd, men till vissa övningar funkar det bra.

En bra sak med att träna hemma, förutom att det går snabbt och smidigt, är att man får välja musik helt själv. Nu kan man ju visserligen träna med egen musik i öronen även på gymmet, men jag tycker av någon anledning att det är lite bökigt med lurar i öronen då jag styrketränar. När jag springer däremot sitter där allt som oftast ett par. Och appropå springa; igår lyssnade jag på en playlist på spotify där några av de låtar jag har på min ipod fanns med. När denna dök upp fick jag värsta flashbacken till spyjobbiga snabbdistanspass runt vasa- och linnéstan och intervaller längs delsjövägen. I Göteborg. Jag saknar dig lite fula fina stad. Men mest av allt saknar jag snabbdistans- och intervallpassen. Och långpassen. Och de sköna lätta passen. Jag saknar att springa så mycket att jag håller på att bli galen. Men nu ska jag öva upp mitt tålamod. Tids nog är det springdags igen.


Mumsmat! Avnjuts helst i två portioner.

När man har tränat i hemmagymmet passar det föresten bra med två portioner god mat. Potatis skuren i klyftor och ungsbakad tillsammans med salt, svartpeppar och olivolja. Paprikahalvor fyllda med sojafärs stekt och puttrad i passerade tomater, en skvätt grädde, kantarellfond och kryddor. Överst lite smulad fetaost. Också dessa bakade i ugnen. En sallad på babyspenat, majs, paprika, gurka, balsamvinäger och rapsolja. Plus lite tzatsiki gjord på turkisk yoghurt, riven gruka och massvis med pressad vitlök. Och massvis med vatten. Jag är så otroligt törstig nuförtiden och kan dricka hur mycket som helst. Men iskallt ska det vara.