Jag har visserligen inte smakat än, men jag kan nog nästan garantera att det är gott. Som vanligt utgick jag från ett recept och gjorde det till mitt eget. Jag valde;
1pkt jäst, 5dl ljummet vatten, 25g rumstempererat smör, 1 burk kesella, 0,5dl honung, 1,5tsk salt, 150g grovhackade hasselnötter, 1dl hackade aprikoser och 14-16dl rågsikt.
Det är bara att blanda ihop allt, låta jäsa i 30min och sedan baka ut till 2 limpor. Jäs ytterligare 20min och grädda sedan i nedre delen av ugnen. Först 10min på 250 grader och därefter ytterligare 30min på 175 grader. Servera gärna med smör och ost, som tillbehör till spenatsoppa. Det ska jag göra.
1pkt jäst, 5dl ljummet vatten, 25g rumstempererat smör, 1 burk kesella, 0,5dl honung, 1,5tsk salt, 150g grovhackade hasselnötter, 1dl hackade aprikoser och 14-16dl rågsikt.
Det är bara att blanda ihop allt, låta jäsa i 30min och sedan baka ut till 2 limpor. Jäs ytterligare 20min och grädda sedan i nedre delen av ugnen. Först 10min på 250 grader och därefter ytterligare 30min på 175 grader. Servera gärna med smör och ost, som tillbehör till spenatsoppa. Det ska jag göra.