På ben som mer kändes som stockar gav jag mig av på en återhämtningsjogg. Under tiden jag fascinerades över att pulsen var så låg trots tröttheten i benen insåg jag att det snart är sommar. Helt plötsligt är det grönt ute. Spenatsoppa, klart jag ska äta spenatsoppa till kvällsmat. Grönt och gott. Med lite vitt och gult i form av ägghalvor. Järn och D-vitamin, sånt jag lätt får brist av som vegetarian. (Att mycket av järnet går förlorat pga kalcium och andra saker som finns i soppa, smörgås och te låtsas vi inte om.)

Vill du också äta spenatsoppa? Isfall tycker jag du ska koka upp fryst eller färsk spenat i lite vatten. En buljongtärning, två pressade vitlöksklyftor samt salt och svartpeppar passar också bra. Skaka ihop lite redning i form av ett par matskedar vetemjöl och någon deciliter mjölk. Häll i denna följt av en eller två stora skvättar matlagningsgrädde. Låt koka en stund och servera sedan tillsammans med ägghalvor och en god smörgås med smör, ost och röd paprika (Som innehåller massa c-vitamin som hjälper kroppen att ta upp järnet i spenaten.). Till efterrätt en stor kopp te och några bitar choklad med stänk av havssalt. Vips är veckans första kväll fulländad.